tp bkn mancing ikan.. tp mancing udang harimau.. yg gigantic! cewah hahhahhaa
bes jugak la... mula2 mmg la batak tak reti hapa.. tp bwk my kazen yg sokmo gi, die la ngaja.. mama ikot jugak.. ye la banker kene ikot la.. sape nk byr n blanje mkn kn!
tak la mahal sgt.. tp if dpt udang nye mmg tak mahal.. if tak dpt, mmg mahal la.. sejam rm13.. die bg joran with mata kail la mesti kn, umpan die pedal ayam n pisau lipat.. oso jaring so dat after tangkap, isi dlm tu n letak dlm kolam jd mereka sentiasa hidup!
first 5 minit, dpt 2 eko! gile bes.. tp mencaba.. ade teknik2.. takde nye nk pancing mcm pancing ikan bese.. bebeda k! pastu melepas2 je udang.. sakit ati.. dh naik di udara tp telepas.. maksud nya udang tu pegang je kt umpan.. tak tersangkut lg.. n my kazen ni bengong, udang2 telepas tu die tgkp je pkai tgn.. tgk die tgkp mcm bes je.. tp sebenar nye rules kt situ takleh la tangkap pakai tgn.. tp belasah je.. dh kol 9 pagi takde org kn..
pastu.. ada la dh dpt detect 1 bucu ni byk udang.. turun kn la mata kail with new umpan.. sekjap je.. dh dpt.. tp nk tarik mcm liat je kn.. bagi die ikot flow dulu.. main2 sket then sentap kuar tgk.. laa ni bukan udang.. tp ketam! no wonder la liat semcm.. so utk 1 jam ktorg dpt 9 udang n 1 ketam.. then nk balik tu, owner tu bagi lagi 6 eko udang mati..tp bole mkn je.. so total up 15 udang n 1 ketam..
then ktorg pon heading ke restoran yg ade wat chakotiaw.. mula2 igt nk masak udang skali ngan cha ko tiaw.. pastu chef kt serambi tu ckp, udang tu takleh.. pdhal leh je ape takleh nye.. die ckp takleh.. then alternatif lain, masak tomyam a.. mmg power a! terangkat seh.. masak 6 je.. sorg 2 eko.. balance bwk blik umah..
udang tu amat la fresh smpi rasa kolam lg! tp tomyam die sgt sedap.. plg power pnah try la.. bkn mahal pon soh die masakkan ..die charge rm4.50! mmg puas ati la..
p/s: nnt bwk u guys gi.. shhhh!
Uovo in Raviolo: Mari Buat Pasta
9 years ago
2 comments:
cam best jer..
ko g mancing ngn sape??
katne??nanti kt g..
ngan mak aku n kazen.. kt2 alam megah.. nnt kte gi.. bes o wat tomyam!
Post a Comment